Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко: Збереження коаліції - інструмент збереження країни

Неділя, 6 вересня 2015, 23:10

Чотири парламентські фракції заявили про наміри залишитися в складі коаліції Верховної Ради, що є важливим для збереження країни. 

Про це в інтерв'ю українським телеканалам, яке вийшло в ефір увечері 6 вересня, заявив президент Петро Порошенко.

"Зараз йдеться не про збереження коаліції, йдеться про збереження України ... Збереження коаліції - це лише інструмент збереження країни", - заявив Порошенко.

"Чотири політсили чітко заявили про те, після ретельного обговорення ситуації, що вони залишаються у складі діючої коаліції. Одна політична сила ухвалила рішення вийти з коаліції, приєднатися до опозиційного блоку і звідти "мочити владу". Це її вибір", - зазначив президент.

При цьому він додав: "Думаю, що це, в тому числі, пояснюється і активізацією олігархів, які бачать перспективу рішучої боротьби влади проти олігархів, і  вирішили таким чином захистити свої інтереси через використання держпідприємств або підприємств з держпакетом акцій, через неплатежі податків, через пограбування людей".

"Я цього робити не дозволю. Упевнений, що і парламент, і суспільство мене в цьому підтримають", - підкреслив Порошенко.

"Я за будь-яку ціну будуть берегти Україну, а збереження коаліції є лише елементом цього процесу", - додав він.

Як відомо, 31 серпня фракція Ляшка не підтримала внесення змін до Конституції в частині децентралізації. Після голосування лідер РП Олег Ляшко заявив, що фракція виходить з парламентської коаліції і переходить в опозицію до влади.

Раніше в інтерв'ю "Радіо Свобода" Ляшко запевняв, що його фракція у жодному разі не вийде з коаліції.

Окрім РП проти змін до Конституції голосувала "Самопомоміч", ті з нардепів фракції, хто висловився "за", були виключені. Одна лідер "Самопомочі" Андрій Садовий заявив, що фракція  лишиться у коаліції.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування