У Києві поліція зафіксувала, як священник на Мерседесі порушив ПДР

Понеділок, 7 вересня 2015, 00:53

У мережі з'явилося відео, як у Києві співробітники патрульної поліції зафіксували порушення і зупинили Mercedes S-класу із священнослужителем - предстоятелем Києво-Печерської Лаври митрополитом Павлом - який порушив правила дорожнього  руху при в'їзді до Києво-Печерської Лаври.

Так, намагаючись отримати у пасажира з машини-порушника водійське посвідчення та вказуючи, що було порушено ПДР, поліцейський отримав відповідь-запитання, чи був він сьогодні у церкві. 

"Подумайте про душу, а тоді будете мені робити питання", - сказав пасажир Mercedes'а.

"Водій робить те, що я йому кажу. Якщо я дозволю, ви візьмете у нього (водія) права, не дозволю -  не візьмете", - додав він.

Далі, намагаючись уникнути спілкування з поліцейським, священник привернув увагу поліції на те, що поруч з Лаврою постійно стоять машини таксі, на них вже не раз скаржилися в ДАІ і просили звідси забрати. 

На зауваження, що водій порушив правила руху, священнослужитель сказав "Нічого, слава богу", закрив двері і поїхав.

У свою чергу у патрульній поліції на сторінці у Facebook про даний інцидент повідомили таке: "Дійсно, у середині липня мало місце дане порушення правил дорожнього руху".

"Враховуючи присутність значної кількості віруючих, патрульні вирішили не ескалувати конфлікт та не здійснювати заходів для затримання правопорушника. Правильність такого рішення було вивчено керівництвом Департаменту патрульної служби", - зазначено у повідомленні від 6 вересня. 

"Запевняємо, що для нової патрульної поліції жоден статус правопорушника не може бути "індульгенцією" від відповідальності", - додали у поліції.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування