Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турецькі ВПС вдарили по таборах курдських сепаратистів

Понеділок, 7 вересня 2015, 03:15

ВПС Туреччини здійснили авіаудари по позиціях бойовиків "Робітничої партії Курдистану" після появи повідомлень про вбивство курдськими сепаратистами 15 турецьких військових.

Про це повідомляє Reuters.

У заяві на сайті забороненої в Туреччині "РПК" йдеться, що бойовики здійснили успішний напад на колону бронеавтомобілів в районі міста Юксекова на південному сході країни.

"В результаті нападу з декількох сторін 15 солдатів були вбиті, захоплено велику кількість одиниць зброї", - підкреслюють курди.

Підтверджень цього числа убитих поки не надходило, проте президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган вже визнав факт нападу. Агентство повідомляє, що прем'єр-міністр Ахмет Давутоуглу через це покинув стадіон під час гри національної збірної з футболу.

За даними агенства, турецькі винищувачі завдали ударів по десяти позиціях "РПК", у тому числі по тих місцях, де можуть ховатися, ті хто здійснив напад на колону турецьких військових.

Зіткнення між курдськими сепаратистами і турецькою армією загострилися знову в липні, коли президент Ердоган домовився з США про участь Туреччини в операції проти "Ісламської держави" в сусідній Сирії.

Минулого місяця турецька влада почала бомбити позиції РПК в Іраку. Крім того, вона завдала ударів і по позиціях ІГІЛ, вчинила кривавий теракт на південному сході Туреччини, в результаті якого загинули більше 32 осіб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування