Саакашвілі: Коли прем'єр не йде на вибори, відбувається делегітимізація влади

Понеділок, 7 вересня 2015, 22:04

Голова Одеської ОДА Михеїл Саакашвілі побоюється, що через відсутність реформ може статися делегітимізація правлячого класу в очах народу.

Про це він сказав в ефірі "Свободи слова" на ICTV.

За його словами, останні події показали, що держапарат повністю деморалізований і не може керувати країною, що видно на ситуації, коли міністр економіки не може звільнити навіть керівників держпідприємств.

У той же час, як показали події в Мукачевому та під Верховною Радою, силові відомства також не справляються зі своїми функціями.

У той же час, за його словами, "відбувається загальна делегітимізація політичного класу, досить подивитися дані останніх опитувань".

"Практично весь політичний клас йде вниз в опитуваннях. Коли прем'єр каже "я не йду на вибори", можна це виправдати. Але, з іншого боку, коли глава уряду не хоче випробувати свою підтримку з боку суспільства шляхом виборів, а це єдиний метод в демократичному суспільстві отримати мандат, а він відмовляється від цього мандата. Відбувається делегітимізація політичного класу", - заявив Саакашвілі.

"Відбувається великий вакуум при слабкості держапарату і силових структур. Відкривається небезпека того, що в якийсь момент у всіх цих груп, які зараз з'являються і не мають нічого спільного з реальними волонтерами, з'явиться спокуса сказати, що влада – це вони", - додав він.

Саакашвілі заявив, що суспільство може прийняти такий сценарій через слабкість влади.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування