Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики тричі відкривали вогонь, тасують сили, поки затишшя - ІС

Вівторок, 8 вересня 2015, 08:42

У зоні проведення АТО зберігається відносне затишшя, повідомляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"Помічено пересування піхотних груп бойовиків на Луганському й Донецькому напрямках у районі населених пунктів Первомайськ, Попасна, Орехово, Кримське, Оленівка й Старогнатівка, також бойовики тричі відкривали вогонь - на Донецькому, Артемовському і Луганському напрямках", - пише він вранці 8 вересня у Facebook.

"Триває посилення нового батальйону російсько-терористичних військ, нещодавно перекиненого на Луганському напрямку… Зафіксовано прибуття 2-х бойових броньованих машин і 3-х бензовозів. Південніше н.п. Станиця Луганська виявлено нові обладнані вогневі позиції зі 122-х міліметровими гаубицями Д-30А", - повідомляє Тимчук.

У районі Старобешево бойовики продовжують зосереджувати сили й засоби. Зафіксовано прибуття армійських вантажівок із 3 одиницями 120-ти міліметрових мінометів на причепі.

У цьому ж напрямку зафіксовано рух бронегрупи з 3-х танків і 2-х БТР.

"Між Тельмановим і Старобешевим російсько-терористичні війська обладнують польові армійські склади, на даний момент відзначено підвезення й складування ящиків із боєприпасами", - пише Тимчук.

З боку Донецька в напрямку Ясинуватої висунулися 4 танки. У Петровський район Донецька прибули 2 мобільні установки ЗУ-23-2 у супроводі озброєних людей, одягнених як "козаки".

"На приморському напрямок убік н.п. Жовтень перекинуто бронегрупу терористів із 5-ти танків і 3-х БМП-1,2", - додає Тимчук.

Як відомо, 8 вересня, орієнтовно опівдні, у Мінську має відбутися черговий раунд переговорів тристоронньої контактної групи щодо врегулювання конфлікту на Донбасі. Очікується, що йтиметься про розробку і парафування угоди про відведення від лінії зіткнення озброєння калібру менше 100 міліметрів, а також танків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування