Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ватажки окупованого Донбасу тримали в українських банках майже 30 мільйонів

Вівторок, 8 вересня 2015, 11:06

Самопроголошені ватажки окупованих території Донецької і Луганської областей тримали в українським банків майже 30 мільйонів гривень у різних валютах.

Про це йдеться у звіті Держфінмоніторингу за січень-серпень 2015 року.

Так, Держфінмоніторинг здійснив ідентифікацію та встановив рахунки зазначених осіб в банківських установах України.

"На рахунках зазначених осіб виявлено та заблоковано кошти на загальну суму в еквіваленті 28,54 млн. грн., а саме: на рахунках семи т.з. високопосадовців "ДНР" – 39,2 тис. грн., 15,2 тис. дол. США та 10,6 тис. євро; на рахунках шести т.з. високопосадовців "ЛНР" – 2,63млн. грн. та 1,07 млн. дол. США", - сказано в повідомленні.

"З метою упередження використання банківської системи України т.з. високопосадовцями "ДНР", "ЛНР", Держфінмоніторингом доведено відповідні списки осіб до всіх банківських установ України з рекомендаціями блокування операцій вказаних осіб у разі спроби їх проведення", - додали в установі.

Жодних прізвищ ватажків у повідомленні не називають.

Крім того, в установі повідомили, що за вказаний період виявлено та заблоковано кошти на загальну суму в еквіваленті 115,0 млн. гривень в рамках заходів щодо попередження та протидії фінансуванню терористичної діяльності (сепаратизму).

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування