Оголошення вироку у "справі руферів" у РФ перенесли на 10 вересня

Вівторок, 8 вересня 2015, 12:05

Таганський суд Москви переніс оголошення вироку в так званій "справі руферів" на 10 вересня.

Засідання суду заплановано на 14.00 четверга, повідомив батько одного зі звинувачуваних.

На лаві підсудних – п'ятеро молодих осіб, яких звинувачують у хуліганстві й вандалізмі, відзначає "Радіо Свобода".

За версією слідства, 20 серпня 2014 року вони брали участь у розфарбовуванні зірки на шпилі висотного будинку на Котельнічєській набережній Москви синьою фарбою й виставили там український прапор, який, як уважають слідчі, "опоганює будівлю й формує домінуюче положення України над Росією".

Під час дебатів сторін представник державного звинувачення попросив для підсудних Олександра Погребова, Олексія Широкожухова, Євгенії Короткової та Володимира Подрєзова 3 роки колонії загального режиму, а для вагітної Ганни Лепешкіної – аналогічне покарання, але умовно, з випробним терміном – ще 3 роки.

Четверо парашутистів провину не визнали й заявили, що якщо вони в чомусь і винні, то в тому, що "опинилися не в тому місці і не в той час". Вони попросили суд винести виправдувальний вирок. Подрєзов визнав частково провину у вандалізмі й попросив суд самостійно кваліфікувати його дії й винести справедливий вирок.

Практично одразу ж після акції відповідальність за перефарбування московської висотки взяв на себе український руфер Павло Ушевець, відомий як Григорій Мустанг.

За версією слідства, перефарбовували зірку й вішали прапор безпосередньо Григорій Мустанг і Володимир Подрєзов, а четверо парашутистів "своїм стрибком мали привернути увагу до пофарбованої зірки".

Подрєзов спершу згадував парашутистів у своїх свідченнях, але пізніше відмовився від них і стверджував, що Мустанг йому не говорив про те, що хтось іще братиме участь в акції, – і про затримання парашутистів вони обидва дізналися вже вранці з новин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування