Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російський виробник "Бука" просить Євросоюз зняти з нього санкції

Вівторок, 8 вересня 2015, 13:40

Російський державний концерн "Алмаз-Антей", який виробляє, зокрема, зенітні ракетні комплекси "Бук", просить Суд Євросоюзу виключити його зі санаційного списку.

Текст позову опубліковано в офіційному журналі ЄС.

Заявник просить скасувати рішення Ради ЄС від 13 березня про включення компанії "Алмаз-Антей" до санаційного списку і оплатити судові витрати. Компанія наводить 5 аргументів для цього.

Так, на думку виробника "Бука", Рада Європи не навела переконливих і достатніх аргументів для включення концерну до санкційних списків у зв'язку з війною в Україні.

Також компанія вважає, що суд припустився помилки, вирішивши, що всі критерії для введення санкцій виконані, а аргументація захисту неналежна.

"Алмаз-Антей" заявляє, що суд ЄС застосував непропорційне покарання й порушив його права – у тому числі, право на захист.

До концерну "Алмаз-Антей" входить близько 50 підприємств із розробки й виробництва засобів протиповітряної й протиракетної оборони. Компанія виробляє і ЗРК "Бук".

Як відомо, основна версія катастрофи 17 липня 2014 року малайзійського "Боїнга" полягає в тому, що проросійські бойовики на Донбасі збили з російської установки "Бук" пасажирський літак із іноземцями на борту, намагаючись збити український військовий літак.

"ЛІГАБІзнесІнформ", "Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування