"Укрзалізниця": плани бойовиків запустити потяг до Ростова незаконні

Середа, 9 вересня 2015, 11:18

"Укрзалізниця" заявляє, що наміри ватажків окупованих територій Луганської області запустити потяг Луганськ-Ростов є незаконними.

Про це йдеться у коментарі прес-служби "Укрзалізниці", поширеному в середу.

"Самостійно організовувати рух поїзда на самопроголошеній загарбаній території – це загроза для безпеки пасажирів. "Укрзалізниця" не взаємодіє з "владою" "ЛНР" і не  має жодного відношення до організації руху поїзда з Луганська до Ростова", - наголосили в повідомленні.

"Курсування поїзда у зазначеному сполученні, як міжнародному між Україною та Росією, не було погоджено законним шляхом на останньому засіданні Ради із залізничного транспорту держав-учасниць СНД і Балтії, що відбулося у травні 2015 року у Мінську", - наголосили в Укрзалізниці.  

"Задля безпеки пасажирів "Укрзалізниця" нині не здійснює рух пасажирських поїздів до Луганська, а обмежила його до станцій Артемівськ та Лисичанськ. Так, щоденно курсують поїзди: №224/206-205/223 Харків-Костянтинівка-Артемівськ, 532/531 Київ-Лисичанськ та №609/610 Харків-Лисичанськ", - додали у прес-службі.

Раніше ватажки бойовиків заявили, що проробляють проект запуску пасажирського потяга з Луганська до Ростова.

За словами ватажка бойовиків Ігоря Плотницького, вони збираються "доставляти людей до кордону з Росією, а потім РФ буде чіпляти свої електровози і доставляти пасажирів до Ростова".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування