Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ проведе перевірку за зверненням "свободівців" щодо заяв Авакова

Середа, 9 вересня 2015, 14:08

Генеральна прокуратура проведе перевірку у зв'язку із зверненням депутатів від ВО "Свобода" стосовно заяв міністра внутрішніх справ Арсена Авакова про причетність "свободівців" до інциденту біля Верховної Ради 31 серпня.

Про це сказано в повідомленні на офіційній Facebook-сторінці партії.

Сьогодні народні депутати України від #ВО_Свобода передали до Генеральної прокуратури України депутатське звернення про ...

Posted by ВО "Свобода" on 9 вересня 2015 р.

Згідно з повідомленням, свободівці вручили документ особисто генеральному прокурору з вимогою дослідити законність "призначення винних без суду і слідства Арсеном Аваковим та дій його заступника Паскала, який 31 вересня наказував правоохоронцям кидати в натовп димові шашки".

У прес-службі Генпрокуратури підтвердили факт зустрічі депутатів з Шокіним, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Депутати передали звернення. За ним триватиме перевірка відповідно до законодавства", - зазначили у відомстві.

Як відомо, 31 серпня під Верховною Радою зібралися люди, невдоволені наміром депутатів підтримати у першому читанні зміни до Конституції щодо децентралізації. Багато з них були з атрибутикою "Свободи". Тягнибок виступив перед натовпом і заявив, що Рада хоче прийняти зміни в інтересах Путіна, які начебто звільнять ватажків терористів від покарань.

Після голосування почалися сутички натовпу з нацгвардійцями, під час якого радикали кинули в нацгвардійців бойову гранату. В результаті троє бійців Нацгвардії наразі померли у лікарнях від отриманих травм, ще декілька перебувають у важкому стані.

Представникам "Свободи" Ігорю Швайці та Юрію Сиротюку вже висунули підозри.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування