Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС Туреччини вимагає забезпечити права і безпеку кримських татар

Четвер, 1 жовтня 2015, 05:09

Врегулювання кризи в Україні має проходити на основі принципів територіальної цілісності та принципів Мінських домовленостей, а вирішення конфлікту має забезпечити права і безпеку кримських татар.

Про це заявив Глава МЗС Туреччини Ахмет Давутоглу з трибуни Генеральної асамблеї ООН, повідомляє Укрінформ.

"Ми хотіли б досягти політичного врегулювання кризи в Україні на основі принципів територіальної цілісності України і основ Мінських домовленостей. Будь-який шлях вирішення цього конфлікту має забезпечити права і безпеку кримських татар", - сказав Давутоглу.

Говорячи про міграційну кризу і зусилля Туреччини, як країни, де залишається велика кількість біженців, Давутоглу згадав про загиблого Айлана Кудрі та закликав світ до консолідації у вирішенні проблем мігрантів.

"Трагічна історія трирічного сирійського хлопчика Айлана повинна стати для нас нагадуванням, за що бореться ООН. Турецький поліцейський, який знайшов Айлана пізніше, сказав, що він відчував себе не як поліцейський, а як батько, який втратив сина. Ми всі втратили сина. Він був нашою дитиною, дитиною кожного з нас і всього людства", - сказав Давутоглу.

За даними Давутоглу, на облаштування біженців Туреччина вже витратила 8 млрд доларів, 55 тис. Життів мігрантів були врятовані під час катастроф на морі, в Туреччині вже народилося 66 тис. Сирійських дітей, медичні послуги надавалися 9 млн разів, зроблено 280 тис. медичних операцій , 230 тис. сирійських дітей здобувають освіту в Туреччині.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування