ЗМІ: РФ перекидала літаки в Сирію з початку вересня, прикривалась навчаннями

Четвер, 1 жовтня 2015, 09:10

На аеродромі Хмеймім поблизу Латакії на заході Сирії сформована повноцінна змішана авіагрупа військово-повітряних сил РФ.

Про це пише російські видання "Комерсант" з посиланням на джерело в органах оперативного військового управління.

За інформацією видання, до складу авіагрупи входять фронтові бомбардувальники Су-24М і Су-34, штурмовики Су-25СМ і багатоцільові винищувачі Су-30СМ, а також ударні вертольоти Мі-24 і багатоцільові Мі-8.

За неофіційною інформацією, їх перекидання в Латакію почалася паралельно з проведенням військових навчань "Центр-2015" і раптовою перевіркою Центрального військового округу (проводилися з 11 по 20 вересня).

Так, чотири Су-30СМ 120-го змішаного авіаполку авіабази Домна (Читинська область) були перебазовані спочатку до Моздоу, а 18 вересня в супроводі військово-транспортного літака Іл-76 пролетіли через повітряний простір Азербайджану, Ірану та Іраку і приземлилися в Латакії.

Деякі ж машини (наприклад, шість одиниць Су-34) добиралися до Сирії, минаючи Азербайджан, через Каспійське море, Іран і Ірак.

Загальне число що беруть участь в спецоперації військових у Міноборони не повідомляють. За словами першого заступника начальника Генштабу Миколи Богданівського, солдати строкової служби "ні в яких діях за кордоном" участі не беруть.

Як відомо, 30 вересня Рада федерації РФ дала згоду президенту Росії на використання збройних сил РФ в Сирії.

У той же день Росія заявляє, що їхні літаки здійснили близько 20 місій проти "Ісламської держави". Через бомбардування загинули більше 60 людей.

За даними США, російські літаки завдали авіаудари в районі міста Хомс, яке перебуває під контролем урядових військ і де немає бойовиків ІДІЛ.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування