Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гройсман анонсував голосування у Раді за відбитками пальців

Четвер, 1 жовтня 2015, 12:02

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман заявив, що у майбутньому депутати користуватимуться новою системою для голосування, у тому числі – за відбитками пальців.

Про це повідомляє прес-служба парламенту.

"В подальшому ми плануємо впровадити нову систему, в тому числі, із відбитками пальців, аби депутати могли голосувати максимально персонально. Але це потребуватиме великих фінансових ресурсів. Ми зараз шукаємо рішення, і ми його презентуємо, коли рішення буде знайдено", – заявив він.

Гройсман додав, що нинішня система була розрахована на 10 років, а працює вже 13. За його словами, сьогодні треба усунути відповідні технічні проблеми, аби вона могла попрацювати до встановлення нової системи.

"Але для того, щоб змінити систему на сучасну, треба перебудувати весь зал голосування", – зауважив Гройсман.

Також він заявив, що Рада уже розпочала впровадження електронного документообігу, але досі цей процес гальмувався через застаріле обладнання. Днями уже оголошено тендер на придбання сучасної техніки для цього.

Нове обладнання, згідно з повідомленням, також забезпечить можливості стрімінгу з засідань комітетів, зміну проведень погоджувальної ради та ін.

Він також анонсував появу нової версії сайту Ради, "де будуть систематизовані всі дані щодо роботи парламенту, в тому числі, на базі порталу можуть бути створені якісні різнопланові сервіси для громадян України".

Спікер розказав про наміри створити сучасний прес-центр для поліпшення якості роботи журналістів, а також дитячої кімнати.

Як відомо, раніше петиція з проханням запровадити систему для голосування за допомогою відбитків пальців набрала необхідні 25 тисяч голосів на сайті президента. У відповідь Порошенко доручив зайнятися цим питанням Гройсману.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...