Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Жебрівський: На Донеччині патріотичні партії досі не працюють

Четвер, 1 жовтня 2015, 17:38

Керівник Донецької області Павло Жебрівський заявляє, що патріотичні партії в області недопрацьовують.

Про це він сказав в інтерв'ю "Українській правді".

"Я дуже хочу, щоб патріотичні партії працювали. Бо наразі вони в хорошому змагальному режимі не працюють в Донецькій області", - сказав він.

"Не секрет, що Партія регіонів в минулому купувала франшизу патріотичних партій і ставила своїх людей. Тобто, під гаслами патріотичних партій проходили сателіти Партії регіонів. Чому я просив два роки без виборів? Потрібно, щоб ця розірваність в мізках людей зупинилася, щоб сформувались партії", - сказав він.

"Якщо партії є всі українськими по духу, то, в принципі, для голови ОДА неважливо, яка з них переможе, вони будуть працювати на українські інтереси. А в нас сьогодні дуже багато тих, хто дуже хоче реваншу", - зазначив він і додав, що досі вважає звернення не проводити вибори правильним.

Він також повідомив, що у частині вільних від бойовиків територій вибори проводитись не будуть.

"Там  (в Широкиному - УП) виборів не буде… В Артемівському районі не буде виборів, це ЦВК подав. Не буде виборів в Дзержинському, в більшості населених пунктів Костянтинівського, Мар'їнського, Володарського, Першотравненського і Волноваського районів, а також в самому місті Волноваха. Хоча в Курахово вибори наче мають бути. Це така лінія", - зазначив він.

Жебрівський пояснив, що область подавала в у ЦВК три варіанти "непроведення виборів".

"Перше – це по всій території Донецької області. Друге – це 30-35-кілометрова зона, щоб не діставали в тому числі, реактивні снаряди під час виборчої кампанії. І третє питання – це по лінії зіткнення", - сказав він. 

Жебрівський також погодився, що згідно із описом, у Маріуполі також не мали проводити вибори.

"Я думаю, що це було політичне рішення – проводити там вибори. Ми пропонували не проводити. В усіх трьох поданнях Маріуполь входив туди, де вибори не треба проводити.

Я думаю, це сталося через багато речей", - сказав він і додав, що багато європейських представників вважають, що люди мають обирати.

Жебріввський також зазначив, що намагався вмовити бізнесмена Рината Ахметова не виставляти наближену до нього кандидатуру в Маріуполі.

"Хоча сьогодні, під час виборчої кампанії, деякі фінансово-промислові групи… Наприклад по Маріуполю. Там "Метінвест" Ахметова  виставляє на вибори свого hr-директора. Я казав, що це неправильно. Має бути рівновіддалена фігура", - сказав він і пояснив, що в іншому випадку "буде монополізація".

"Те ж саме і з Скударем я розмовляв. У Краматорську є Скудар і Максим Єфімов. Я казав: "Хлопці, давайте третю фігуру виберемо, рівновіддалену від вас. Не можуть власники бізнесу контролювати місцеву владу". Це моє принципове бажання, і я буду виступати категорично проти того, щоб всю повноту і економічну, і політичну мала та чи інша фінансово-промислова група. Це небезпечно, це відсутність демократії", - наголосив Жебрівський.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування