Дослідження: Більшість підприємців стикаються з корупцією в податковій

Понеділок, 12 жовтня 2015, 15:11

Більшість підприємців вважають, що ситуація з корупцією в державних органах за останні 6 місяців не змінилась.

Такими є результати опитування Рівень сприйняття корупції очима бізнесу, проведеного в серпні-жовтні 2015 року.

Так 52% опитаних вважають, що ситуація не змінилася. 30,6% вважають, що ситуація погіршилась, 17,4% вважають, що ситуація покращилась.

 

Нагірша ситуацію з корупцією в Податковій службі. 26,7% опитаних стикалися з коруцією з Податковою службою. Більшість опитаних зазначили, що корупція виникала при перевірці, оформленні документів і договорів, при різних операціях. За словами опитаних, вимагали хабара, здійснення благодійних пожертв.

Клікніть для збільшення 

На другому місці митниця – 6,3%. Тут корупція виникала при здійсненні перевезень, доставці товару, експортно-імпортних операціях.

На третьому місці за рівнем корупції Агентство земельних ресурсів – 6%. Корупція тут  здебільшого виникала за оформлення документів на землю, нерухомість, будівництво і оренду.

Найнижчий рівень корупції, згідно з опитуванням, в органах землеустрою.

По областях найгірша ситуація з корупцією в державних органах, на думку підприємців - в Івано-Франківській, Запорізькій, Донецькій, Рівненській і Вінницькій областях.

Найменше корупції, на думку підприємців в Луганській, Хмельницькій, Чернівецькій, Тернопільській і Одеській областях.

Клікніть для збільшення 

Опитування проводилося серед директорів підприємств. У ньому взяли участь 2 741 респонденти. Підприємства для опитування було вибрано за критеріями регіону, галузі та обороту так, щоб вибірка була репрезентативна для України. Опитування проводилося в телефонному режимі.

В підготовці до опитування взяли участь Тransparency International, Gfk, "ПрайсвотерхаусКуперс".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування