Обшуки у "свободівців": із номера одного з них стріляли під час "Майдану"

Вівторок, 13 жовтня 2015, 12:12

20 лютого 2014 року в центрі Києва журналіст BBC помітив постріл із вікна номера готелю "Україна", у якому проживав тоді депутат-"свободівець" Ігор Янків.

Саме тому за місцем його реєстрації, а також у його тодішніх сусідів Олега Панькевича й Олександра Сича 12 жовтня провели обшуки, пише депутат від БПП Сергій Лещенко у Facebook.

За інформацією депутата, обшуки проводяться у справі про розстріли на Майдані на підставі сюжету ВВС.

"Установлено, що в районі 9:30 ранку 20 лютого 2014 року журналіст BBC Габріель Гейтхауз перебував біля входу в Жовтневий палац, серед протестувальників. У цей час він звернув увагу на відчинене вікно готелю "Україна" (номер 1132), з якого в якийсь момент було зроблено постріл", - пише Лещенко.

"Він зафіксував це вікно на відеозаписі, і коли він за кілька митей після пострілу знову наводить на нього камеру, воно вже зачинене", - зазначає він.

На цей момент біля Жовтневого палацу перебували лише протестувальники. На той час "Беркут" стріляв зі сніжної барикади в районі станції метро Хрещатик, а о 9:30 взагалі перемістився до бетонних блоків.

"У номері 1132 проживав депутат-"свободівець" Ігор Янків. Сусідами екс-депутата Янківа на 11 поверсі готелю "Україна" були тодішні нардепи-"свободівці" Панькевич і Сич", - уточнює Лещенко.

"Деталь, про яку мало хто знає: за словами джерел, колишній депутат Янків є майстром спорту й інструктором зі стрільби. З цієї причини в них трьох і було проведено обшук", - пише він.

По поводу "репрессий" и вчерашних обысков у бывших депутатов от партии "Свобода".Они проводятся в деле о расстрелах на...

Posted by Сергій Лещенко on Tuesday, October 13, 2015

Однак у прес-службі партії "Свобода" заперечили інформацію про те, що Янків – майстер зі стрільби. Згодом і сам Янків спростував це, заявивши, що він - викладач шахів, а не інструктор зі стрільби.