Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Афганістані розбився літак США. Таліби взяли відповідальність на себе

П'ятниця, 2 жовтня 2015, 10:41

Щонайменше 11 людей, серед яких п’ятеро військових США, загинули в Афганістані під час аварії американського військово-транспортного літака C-130.

Це сталося близько опівночі за місцевим часом 1 жовтня під час зльоту в Джелалабада на сході країни, передає Радіо Свобода.

У п'ятницю, 2 жовтня, бойовики терористичного угруповання "Талібан" заявили, що це вони збили військово-транспортний літак США Lockheed c-130 Hercules у східній частині Афганістану, передає ZN.ua із посиланням на AFP.

"Наші моджахеди збили чотиримоторний літак США в Джелалабаді", - заявив речник угруповання "Талібан" Забіулла Муджахід.

За його інформацією, в результаті даної авіакатастрофи загинули 15 солдатів міжнародних сил сприяння безпеці (ISAF).

Зазначимо, що "Талібан" часто перебільшує свої військові успіхи.

США нині мають в Афганістані близько 9800 військовослужбовців. За даними НАТО, на сході Афганістану нині є близько тисячі учасників сил міжнародної коаліції, включно з американцями та поляками, а також близько 40 тисяч представників афганського війська.

Повідомлялося, що США і НАТО виводять з Афганістану більшість своїх військовослужбовців. Планувалося, що залишаться лише 13,5 тисяч осіб для підготовки афганських сил безпеки.

Як писало видання The Wall Street Journal, США можуть зберегти свій військовий контингент в Афганістані.

За час війни в Афганістані, яка почалася в 2001 році проти руху Талібан, загинуло близько 3,5 тис. іноземних солдатів, зокрема, 2210 американців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...