Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Донбасі є тенденція до затихання конфлікту - Турчинов

П'ятниця, 2 жовтня 2015, 11:59

В зоні проведення антитерористичної операції на сході України є тенденція до затихання, але зберігається загроза відновлення бойових дій.

Про це заявив журналістам секретар РНБО Олександр Турчинов в селі Старе Бориспільського району Київської області в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

"Є загальна тенденція... до затихання конфлікту... Але ми не можемо говорити, що немає загрози бойових дій",- сказав Турчинов.

За словами Турчинова, протягом місяця фактично не ведуться бойові дії, артилерійські обстріли носять одиничний характер.

"Загальна тенденція - і це констатують і міжнародні спостерігачі, і ті, хто перебуває на передовій - є тенденція до затихання конфлікту. Але ми не можемо заспокоїтися, ми не можемо говорити, що небезпека минула, що немає загрози відновлення бойових дій"- сказав секретар РНБО.

Він підкреслив, що загроза відновлення бойових дій проявляється наявністю сил Російської Федерації на Донбасі і вздовж російсько-українського кордону.

"З аналізу, який ми проводимо, ми не бачимо відведення бойових сил РФ, які знаходяться як на окупованій території, так і вздовж східного кордону. Саме тому ми розуміємо, що будь-які дії з ініціативи РФ можуть бути відновлені",- сказав Турчинов.

Як повідомлялося, вперше за кілька останніх тижнів минула доба в зоні АТО пройшла повністю спокійно.

2 жовтня, з півночі і до 6:00 уздовж лінії розмежування випадків порушення режиму тиші зафіксовано не було.

"Українська сторона сподівається, що довгоочікуване перемир'я дозволить реалізовувати черговий етап мирних домовленостей щодо відведення техніки і озброєння калібру менше ста міліметрів і відкриє широкі можливості для відновлення інфраструктури Донбасу напередодні зими", - підкреслили в штабі АТО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...