Вищий спецсуд визначить, де судитимуть Єрофеєва та Александрова

П'ятниця, 2 жовтня 2015, 13:10

Апеляційний суд Києва передав до Вищого спецсуду України з розгляду цивільних і кримінальних справ матеріали справи щодо російських спецназівців Євгена Єрофеєва і Олександра Александрова.

Про це повідомила адвокат Єрофеєва Оксана Соколовська, передає Інтерфакс-Україна.

Вищий спецсуд визначить підсудність розгляду справи.

"Апеляційний суд Києва розглянув матеріали і передав їх до Вищого спеціалізованого суду України", - сказала Соколовська.

Раніше адвокат Єрофєєва Оксана Соколовська і адвокат Александрова Костянтин Кравчук висловили переконання, що матеріали справи повинні розглядатися в Новоайдарському суді, оскільки події, які інкримінуються російським спецназівцям, відбулися саме в тій місцевості.

У свою чергу сторона обвинувачення наполягає на тому, що за місцем подій, що відбулися неможливе проведення засідань суду у зв'язку зі складною обстановкою з безпекою.

29 вересня Голосіївський районний суд Києва своєю ухвалою направив матеріали кримінальної справи Єрофеєва і Александрова в Апеляційний суд Києва, щоб той, у свою чергу, передав документи до Вищого спецсуду з розгляду цивільних кримінальних справ для визначення підсудності.

Також Апеляційний суд Києва переніс на 7 жовтня 2015 розгляд скарги на продовження терміну утримання під вартою і досудового розслідування до 17 жовтня Ерофеєву.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування