ГПУ реанімує справу про повернення землі Захарченка громаді

П'ятниця, 2 жовтня 2015, 15:41

Генпрокуратура добилася перегляду у суді рішень щодо повернення громаді земельних ділянок, які були незаконно отримані на користь екс-міністра внутрішніх справ часів Януковича – Віталія Захарченка.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.  

Прокуратура Обухівського району оскаржила "незаконні рішення виконавчого комітету Підгірцівської сільради Обухівського району", видані на їх підставі державні акти на право власності на землю та повернення державі з незаконного володіння комерційної структури, яку ЗМІ пов’язують з колишнім Міністром внутрішніх справ Захарченком, земельних ділянок загальною площею 0,861 га, розташованих в с. Романків Обухівського району.

 

У ГПУ зазначають, що ці землі безоплатно вибули із власності територіальної громади району на підставі "незаконного рішення виконавчого органу ради, виданого поза межами компетенції".

"Незважаючи на очевидну протиправність рішення, судами першої, апеляційної інстанцій та Вищим господарським судом України у позові прокурора відмовлено", - зазначили в ГПУ.

фото Тетяни Чорновіл 
 

Принципово відстоюючи інтереси держави в суді, Генпрокуратура звернулася із заявою про перегляд вказаних судових рішень Верховним Судом України.

Найвища судова інстанція погодилася з обґрунтованістю доводів Генеральної прокуратури України та 30.09.2015 скасувала попередні судові рішення, а справу передала на новий розгляд до суду першої інстанції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування