Прокурори просять в'язниці для службовців, що застосували силу до Тимошенко

П'ятниця, 2 жовтня 2015, 19:39

Держобвинувачення вимагає реального покарання для обвинувачених у застосуванні сили до лідера "ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко працівниками Качанівської колонії під час її примусового транспортування до лікарні №5.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Харківської області, пише "Інтерфакс-Україна".

"Прокурор вимагає визнати обох винними і призначити покарання Андрію Коваленку 5 років позбавлення волі, а Андрію Парамею – 3 роки позбавлення волі", - зазначили у прес-службі.

"Крім того, позбавити обох права займати посади в правоохоронних органах протягом трьох років і позбавити обох спеціального звання підполковник внутрішньої служби", - повідомили у прокуратурі.

За словами адвоката Тимошенко Олександр Плахотнюк, він підтримав позицію держобвинувачення. Водночас, захист обвинувачених зажадав їх виправдати.

За словами Плахотнюка, дебати продовжаться 6 жовтня (закінчить виступ захист, а також виступлять обвинувачені).

Як відомо, 20 квітня 2012 року Тимошенко перевезли з Качанівської колонії, де вона відбувала покарання за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів з Росією, в ЦКЛ №5 "Укрзалізниці".

Пізніше Тимошенко та її захисники заявили про те, що співробітники колонії побили її і транспортували примусово. Співробітники колонії звинувачення на свою адресу категорично заперечували.

7 листопада 2014 року першому заступнику начальника Качанівської колонії Андрію Коваленку та заступнику начальника колонії Андрію Парамею було оголошено про підозру у перевищенні влади або службових повноважень.

Стосовно них обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Проте 13 листопада 2014 року Апеляційний суд області, розглянувши скарги сторони захисту, змінив запобіжний захід  Парамею на домашній арешт. Він також був відсторонений від займаної посади.

У грудні 2014 року справу стосовно них було передано до Київського райсуду Харкова.

Матеріали по ще одному підозрюваному виділені в окреме провадження, а він сам оголошений у розшук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування