Росія планує продовжувати і збільшувати інтенсивність ударів у Сирії - Міноборони

Субота, 3 жовтня 2015, 21:47

Росія має намір не лише продовжувати, але й нарощувати інтенсивність ударів авіації по об'єктах у Сирії.

Про це 3 жовтня заявив начальник Головного оперативного управління Генштабу збройних сил РФ Андрій Картаполов, повідомляє РІА Новини.

"Удари нашої авіації ми будемо не лише продовжувати, але й нарощувати їх інтенсивність", - заявив він.

За його словами, цілями ударів авіації РФ є "пункти управління, склади з боєприпасами та вибухівкою, вузли зв'язку, міні-заводи з виробництва зброї терористів-смертників і табори підготовки бойовиків".

Картаполов заявив, що РФ заздалегідь оголошувала про початок авіаударів по "ІД" у Сирії: "30 вересня нашим представником в Багдаді генералом Кураленко одним з перших був проінформований американський військовий аташе США в Іраку з питань безпеки полковник Хаді Петро".

Крім того, за його словами, "дана інформація була доведена нашим зарубіжним колегам не лише по лінії Міноборони, а й міністерства закордонних справ".

"У ході цих контактів ми рекомендували вивести з регіону всіх інструкторів і радників, а також тих цінних фахівців, які готувалися на гроші американських платників податків. Ми також рекомендували припинити польоти літальних апаратів у районах дій нашої авіації", - сказав генерал.

При цьому, за словами Картаполова, американська сторона повідомила Міноборони РФ про те, що в зоні дії російської авіації "нікого, крім терористів, немає".

Як відомо,  Росія почала бомбити Сирію 30 вересня. Керівництво РФ наполягає, що завдає ударів по позиціях Ісламської держави, однак є багато свідчень про те, що насправді Росія бомбить опозицію, яку підтримує і озброюють США, а також мирних мешканців.

При цьому президент США Барак Обама заявив, що російська військова кампанія в Сирії, яка не розрізняє помірної опозиції, що виступає проти диктатора Асада, та "Ісламської держави" веде до катастрофи, у якій зав'язне і сама Росія.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...