Адвокат Савченко: Мета нашої роботи - те, що почнеться після вироку

Субота, 3 жовтня 2015, 23:32

Мета роботи захисту незаконно утримуваної в РФ української льотчиці, нардепа Надії Савченко - те, що почнеться відразу після вироку: "що скаже Європа, Америка, які будуть дипломатичні переговори".

Про це в інтерв'ю "Ехо Москви" заявив один з адвокатів Надії Ілля Новіков.

Говорячи про судовий процес, він в черговий раз висловив думку, що вирок уже написаний і це буде "швидше за все 25 років (ув'язнення) без будь-яких спроб якоїсь зовнішньої гуманізації".

"Ми не розглядаємо цей вирок як якусь важливу для нас мету. Мета нашої роботи зараз - те, що почнеться відразу після вироку: що скаже Європа, що скаже Америка, які будуть дипломатичні переговори. Ми бачимо, що вже зараз, завбачно, і буквально через 3 дні після того, як закінчилася зустріч у Нью-Йорку, нам російський Мін'юст озвучив свою цю концепцію, - що Савченко потім, можливо, видадуть Україні, якщо ..., якщо ..., якщо ...", - зазначив Новіков і додав, що захист це розглядає "як хороший знак, хоча це і не кінець цієї історії".

При цьому він додав, що "раз така розмова в принципі пішла ще до вироку, а не після, значить, якась дипломатія діє".

"Мабуть, у найближчі місяці - я не ризикую називати точну дату - але ми, можливо, побачимо, що Надія опинилася в Україні", - зазначив Новіков.

Також він зазначив, що "Меркель особисто в курсі цієї ситуації (суду над Савченко)".

"Принаймні, нам було висловлено таку стриману обіцянку, що Надію не залишать просто так, що не буде поставлено фінальної точки, фінального підпису в історії з мінським форматом, якщо в ньому не буде вирішено долю Надії і, до речі, інших людей, який Україна відносить до тієї ж категорії (незаконно ув'язнених в РФ)", - повідомив Новіков.

Як відомо, у Мін'юсті РФ заявили, що питання можливої видачі Україні Надії Савченко після винесення щодо неї вироку суду може обговорюватися за обов'язкової умови визнання Україною рішення російської інстанції і гарантій покарання засудженої на батьківщині.

Український Мін'юст висловив обурення такою заявою Міністерства юстиції РФ.

Також прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков підтвердив, що прізвище Савченко згадувалася на переговорах "четвірки" у Парижі., але, за його словами, до вердикту суду говорити нема про що.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News