У РФ заявили про продовження терміну виконання мінських угод

Неділя, 4 жовтня 2015, 00:39

Прес-секретар російського президента Володимира Путіна Дмитро Пєсков не виключив, що мінські домовленості по Україні треба буде продовжити на період після Нового року, але буде потрібно виробити крайній термін їх імплементації.

Про це він заявив в інтерв'ю на одному з російських каналів, передають "РИА Новости".

"У цьому випадку мова йшла в Парижі вчора про те, що не можна виключати, що до Нового року не встигнемо. І, звичайно, тоді мінські домовленості повинні будуть продовжитися на період після Нового року. Але, звичайно ж, не нескінченно. І також буде потрібно вироблення конкретного чіткого крайнього терміну ", - зазначив Пєсков.

Він нагадав, що позиція Росії полягає в тому, що альтернативи мінським домовленостям в даний час немає.

При цьому Пєсков підкреслив, що Путін має вплив на бойовиків.

"І тому, звичайно, якщо керівництво Донбасу проявить гнучкість, а президент, дійсно, обіцяв використовувати той вплив, який у нього є, на цих представників, якщо цю згоду буде отримано, а, напевно, ще головніше, це якщо Київ далі піде все -таки дійсно по шляху реальної імплементації домовленостей, а не трактувань, то тоді дійсно з'являється надія, що все-таки крига скресне, почнеться дійсно просування у бік амністії, в сторону політичної реформи, у бік особливого статусу тих регіонів", - заявив він.

"І в комплексі з цим також відбудуться вибори", - додав прес-секретар Путіна.

Раніше президент Франції Франсуа Олланд від імені "нормандської четвірки" заявив, що мінські угоди мають бути реалізовані до кінця 2015 року, однак додав, що виконання домовленостей може бути продовжено.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування