Близько 600 бойовиків "ІДІЛ" намагаються проникнути до Європи - Генштаб РФ

Неділя, 4 жовтня 2015, 03:25

Російська розвідка фіксує, що в рядах бойовиків "ІДІЛ" почалася паніка, внаслідок чого вони залишають свої позиції.

Про це заявив начальник Головного оперативного управління Генштабу Збройних сил РФ генерал-полковник Андрій Картаполов, передає "ТАСС".

"У їхніх (бойовиків) рядах почалася паніка і дезертирство. Близько 600 найманців залишили свої позиції і намагаються вибратися в Європу", - повідомив російський генерал.

Він заявив, що російська авіація в Сирії здійснила понад 60 вильотів літаків для ураження більше 50 об'єктів інфраструктури терористичної організації "Ісламська держава".

"Удари наносилися цілодобово з авіабази "Хмеймім" на всю глибину території Сирії. За три доби нам вдалося підірвати матеріально-технічну базу терористів і істотно знизити їх бойовий потенціал", - сказав Картаполов.

Також Картаполов заявив, що Росія має намір не тільки продовжувати, але й нарощувати інтенсивність ударів авіації по об'єктах в Сирії.

Як відомо, Росія почала бомбити Сирію 30 вересня. Керівництво РФ наполягає, що завдає ударів по позиціях Ісламської держави, однак є багато свідчень про те, що насправді Росія бомбить опозицію, яку підтримує і озброюють США, а також мирних мешканців.

При цьому президент США Барак Обама заявив, що російська військова кампанія в Сирії, яка не розрізняє помірної опозиції, що виступає проти диктатора Асада, та "Ісламської держави" веде до катастрофи, у якій зав'язне і сама Росія.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування