Яценюк розповів про плани "реформувати" вчителів

Неділя, 4 жовтня 2015, 16:16

Глава уряду Арсеній Яценюк виступає за перехід до обрання директорів шкіл на відкритих конкурсах по всій Україні та запровадження системи стимулів для вчителів.

Про це Яценюк заявив 4 жовтня у "10 хвилинах з прем’єр-міністром", повідомляє урядовий портал.

За словами глави уряду, в рамках реформування середньої освіти вже напрацьовано низку пунктів, які будуть відображені в новому законі про освіту та  закликав педагогів надавати свої пропозиції до даного законопроекту.

"Треба переходити на обрання директорів шкіл на відкритих конкурсах по всій Україні. Це вже зроблено в Києві, зараз проходить експеримент в Чернівцях. Ми це розповсюджуємо на всю Україну", - заявив Яценюк.

Також він висловив упевненість, що необхідно запровадити систему стимулів для вчителів.

"Чим краще ти навчаєш дітей, чим кращі в тебе результати, тим вища в тебе заробітна платня. І це може стати частиною контракту між вчителем і школою",  - зазначив прем’єр.

За словами Яценюка, школа потребує більшої автономії.

"Менше тиску з боку органів влади і більше можливості для директора і для педагогічного колективу підбирати собі як тих людей, з ким вони хочуть працювати, так і мати можливість витрачати власні кошти на ті потреби, які вони вважають першочерговими", - підкреслив він.

Також глава уряду зазначив, що наступного року необхідно розширювати програму інформатизації шкіл.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування