За введення віз із Росією виступають 46% українців - опитування

Понеділок, 5 жовтня 2015, 16:23

46% українців виступають за введення візового режиму з Росією та закриття кордонів, серед росіян таких – 25%.

Про це йдеться у результатах опитування, проведеного КМІСом.

Порівняно з травнем в Україні ситуація залишається стабільною: кількість тих, хто бажає закритих кордонів та митниць з Росією становить 46%, дружніх та незалежних стосунків двох держав з відкритими кордонами без віз та митниць бажають 45%, об’єднатися в одну країну бажають 2% опитаних як в травні, так у вересні.

Число прихильників об'єднання з РФ знанчо зменшилося. Дані: КМІСу. Для збільшення натисність на зображення

В Росії ситуація порівняно з травнем змінилася: зменшилася кількість тих, хто бажає закритих кордонів та митниць з Україною (30% — у травні, 25% - у вересні), збільшилася кількість тих, хто бажає дружніх та незалежних стосунків двох держав з відкритими кордонами без віз та митниць (з 54% у травні до 59% у вересні); кількість тих хто хоче об’єднання в єдину країну становить 8% (було 10%, різниця статистично не значуща).

Опитування було проведено у рамкках спільного проекту Київського міжнародного інституту соціології і російської недержавної дослідницької організації "Левада-Центр".

З 11 по 21 вересня 2015 року Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів всеукраїнське опитування громадської думки. Методом особистого інтерв'ю опитано 2041 респондента, що мешкають у 108 населених пунктах усіх областей України (окрім АР Крим) за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України віком від 18 років.

В Луганській області дослідження проводилося тільки на територіях, що підконтрольні Україні,в  Донецькій області на територіях, що підконтрольні Україні, та в Донецьку (який не є підконтрольним Україні). 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування