МЗС України висловив протест через продовження суду над Савченко

Вівторок, 6 жовтня 2015, 02:27

У Міністерстві закордонних справ України висловлюють рішучий протест у зв'язку з продовженням "демонстративного судилища" над українською льотчицею Надією Савченко.

Про це йдеться в заяві прес-служби МЗС України.

"Обурені тим, що незважаючи на надані захистом неспростовні докази її невинуватості, 5 жовтня Ростовський обласний суд залишив у силі рішення Донецького міського суду Ростовської області про продовження терміну утримання Надії Савченко під вартою до 16 січня 2016 року", - зазначили у відомстві.

У міністерстві підкреслили, що російська сторона, порушуючи взяті на себе зобов'язання в рамках Ради Європи, продовжує ігнорувати статус Савченко, як члена ПАРЄ.

Крім того, в МЗС повідомили, що РФ не виконує взяті на себе відповідно з мінськими домовленостями зобов'язання про звільнення всіх незаконно утримуваних осіб.

"Українська сторона вимагає від російської сторони негайно припинити розігруваний нею судовий фарс і звільнити Надію Савченко і всіх інших громадян України, які незаконно утримуються під вартою на території Росії", - заявили у відомстві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування