Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головний слідчий РФ зажадав права на розслідування за кордоном

Вівторок, 6 жовтня 2015, 13:21

Глава Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін хоче отримати законодавчий дозвіл на проведення розслідувань за кордоном.

Про це він заявив під час лекції студентам в Москві, повідомляють "РИА Новости".

"На тлі тих подій, які ми зараз розслідуємо, важливо, щоб і міжнародники, і фахівці внутрішньодержавного права опрацювали питання ... про можливе закріпленні в нормативних актах РФ нашого права на ведення розслідування за межами РФ", – сказав Бастрикін.

Зараз його відомство розслідує "військові злочини", зокрема, в Україні, ґрунтуючись на статті 12 КК РФ, яка дозволяє слідству проводити розслідування та домагатися покарання тих осіб, які або заподіяли шкоду російським громадянам, або "інтересам Росії".

Як приклад він навів справу українки Надії Савченко, яку в Росії звинуватили в коректуванні вогню по російських журналістах на Донбасі.

Як відомо, крім Савченко російські слідчі розслідують цілу низку справ проти українських громадян, частина з яких знаходиться в російських СІЗО, а деякі (Олег Сенцов, Олександр Кольченко) вже засуджені на тривалі терміни ув'язнення.

Також у Росії порушені кримінальні справи проти низки українських політиків і силовиків, зокрема – Арсена Авакова, Ігоря Коломойського, Валерій Гелетея, Віктора Муженка, Олега Ляшка та інших.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування