Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Геращенко сподівається, що днями з Луганська будуть звільнені заручники

Вівторок, 6 жовтня 2015, 17:41

Представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко сподівається, що днями вдасться звільнити заручників, яких утримують в Луганську.

Так Геращенко прокоментувала роботу підгрупи у вівторок на своїй сторінці Facebook.

"Якщо говорити про підсумки гуманітарної підгрупи, то сподіваюся на те, що днями вдастся звільнити заручників, що перебувають в Луганську. Вимагаємо звільнення всіх незаконно утримуваних , що іх тримають в Донецьку", - заявила вона.

Крім того, вона наголосила, що Україна вимагає допустити представників Червоного хреста до 10 заручників, яких незаконно утримує Росія.

"Особливу увагу сьогодні я присвятила і темі наших полонених в РФ, а там у в'язницях перебуває щонайменше 10 украінців. Ми вимагаємо допустити до них МКЧХ, і вийти на механізм іх звільнення", - наголосила вона.

"Українською стороною було спрямовано більше 130 дипломатичних нот, прийнято 30 офіційних заяв з вимогою звільнити наших громадян", - повідомила вона.

При цьому Геращенко повідомила, що основною темою безпекової підгрупи було питання розмінування.

Як відомо, одним з результатів переговорів президентів України, Франції, Росії і кацлера Німеччини було розблокування і прискорення обміну полоненими.

На сьогодні, згідно із останньою інформацією від СБУ, в полоні залишається 153 українця, серед них 62 – цивільні. Усі вони мають бути на свободі, боремося за це.

Уже незабаром має бути звільнено начальника відділення розвідки 81-ої десантно-штурмової бригади Андрія Гречанова – відомого "кіборга" з позивним "Рахман". 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...