У ГПУ розповіли, коли передадуть до суду справу "діамантових прокурорів"

Вівторок, 6 жовтня 2015, 17:44

Генеральна прокуратура передасть матеріали кримінальної справи стосовно підозрюваних у корупції прокурорів Олександра Корнійця та Володимира Шапакіна у листопаді.

Про це в інтерв`ю "Укрінформу" повідомив заступник генпрокурора Віталій Касько.

"Зараз на стадії завершення деякі експертизи і процесуальні дії. До суду справу плануємо направити в листопаді", - сказав він.

Касько також спростував заяву Корнійця про те, що справа проти нього "сиплеться", оскільки слідство подовжили з двох до чотирьох місяців.

"Заява Корнійця - маніпуляція. Нехай мені покажуть справу цієї категорії, яка за два місяці була направлена до суду. За такий термін ми змогли закінчити слідство по одному епізоду - прокурору Львівської області, де був один заявник і одна зафіксована передача. Враховуючи обсяг доказів і матеріалів, які в цій справі треба перевірити, чотири місяці - це не строк", - наголосив заступник генпрокурора.

Як відомо, 5 липня під час спецоперації СБУ та ГПУ були затримані заступник прокурора Київської області Корнієць та перший заступник начальника Головного слідчого управління ГПУ Шапакін.

Їм повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу (стаття передбачає безальтернативне позбавлення волі терміном від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати посади, спеціальну конфіскацію та конфіскацію майна).

Під час обшуків у них виявлено понад 500 тисяч доларів готівкою, коштовності, цінні папери і незареєстровану вогнепальну зброю. У помешканні Корнійця, серед іншого, знайшли 65 діамантів.

Печерський райсуд обрав запобіжний захід для Шапакіна та Корнійця у вигляді тримання під вартою з розміром застави 6,4 млн грн для першого та 3,2 млн грн - для другого. Обидва підозрюваних внесли заставу та вийшли із СІЗО.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування