Свідок обвинувачення заявив, що подарував Савченко 15 тисяч рублів

Вівторок, 6 жовтня 2015, 19:35

У Донецькому міському суді Ростовської області у справі Надії Савченко допитали свідків обвинувачення. Захист заявляє про лжесвідчення.

Зокрема, один з таких свідків - підприємець Олексій Мірошников, офіцер запасу. Його допитали в режимі відеоконференції з Воронежа, передає Медиазона.

Він розповів, що возив на автомобілі "ГАЗель" в Донецьк Ростовської області гумдопомогу для біженців, 23 червня 2014 по дорозі назад зустрів Савченко, підвіз її безкоштовно і дав з собою 15 тисяч рублів (близько 5 тисяч гривень).

При цьому свідок сказав, що зазначену машину він узяв у друзів, її номерні знаки не пам'ятає, а власників розкривати не хоче.

Мірошников заявив, що Збройні сили України та добровольчі "націоналістичні" батальйони проводили бойові операції, від яких страждало місцеве населення.

"На повороті біля узбіччя побачив голосуючу людину у військовій формі. Я зупинився, вона відкрила двері і запитала, куди я їду. Я сказав: у Воронезьку область. Вона відразу сказала, що у неї немає грошей, я погодився відвезти безкоштовно. Я запитав, чому вона у військовій формі, вона сказала, що біженка, а форму їй дали представники ополчення", - заявив Мірошников.

"Так як я отримав в пункті допомоги біженцям більше грошей, ніж склали мої транспортні витрати, я передав їй 15 тисяч рублів", - сказав він.

Через 3-4 тижні він нібито впізнав Савченко з репортажу по телебаченню, але одразу не став повідомляти в правоохоронні органи. Далі, як заявляє Мірошников, він завів спеціальну електронну скриньку і надіслав лист на сайт правоохоронців. Хто з ним після цього зв'язався, він не пам'ятає. Фейгін зазначив, що свідчення Мірошникова з'явилися у справі тільки в березні 2015 року.

Відповідаючи на запитання адвокатів Савченко, Мірошников зізнався, що він офіцер запасу. Подальші питання захисту обурили прокурора.

"Ми вважаємо, що на відміну від попередніх свідків, які давали частково правдиві свідчення, він бреше від початку до кінця", - заявив адвокат Новіков.

За словами адвоката Полозова, Мірошников може бути пов'язаний з сепаратистами.

Захист подав клопотання про перехід суду в закритий режим, оскільки свідок відмовляється оприлюднити дані про власників авто та інші подробиці. Суд його відхилив.

Савченко заявила, що ніколи не бачила Мірошникова. Далі суд допитав співробітника ФСБ, який нібито приїхав на місце затримання співробітниками ДПС Савченко. Під час допиту свідок зізнався, що він загримований і приховує свою зовнішність: він у перуці і окулярах.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News