Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росіяни починають вважати себе і українців різними народами - опитування

Середа, 7 жовтня 2015, 00:30

Вперше з грудня 2013 року в Росії людей, які вважають росіян і українців двома різними народами, стало більше.

Про це свідчать дані соцопитування Левада-центр.

За результатами опитування, Росіян, які вважають українців іншим самостійним народом 47 відсотків - проти 46 відсотків, які як і раніше бачать в українцях "молодших братів".

10 років тому, в 2005 році, 81 відсоток опитаних вважали росіян і українців одним народом і лише 17 відсотків - різними.

Також 35 відсотків опитаних згодні з тим, що Росія "повинна, якщо буде потрібно, і силою утримувати під своїм контролем колишні республіки СРСР". Це рекордний показник з вересня 2009 року, коли серед опитаних "Левада-центром" таких було 34 відсотки.

"Тридцять п'ять відсотків опитаних, які вважають, що Росія повинна силою нав'язувати свою волю республікам колишнього СРСР - це, насамперед, люди похилого віку, а також частина люмпенізованої молоді з периферії, націоналістично налаштовані прихильники Жириновського, які відтворюють всі радянські імперські стереотипи. Це зберігається в них. Це люди не надто освічені, схильні до силових дій, для яких Путін - зразок рішучого, вольового політика", - прокоментував результати опитування директор Аналітичного центру Юрія Левади Лев Гудков в інтерв’ю Радіо Свобода.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...