США хочуть з'ясувати шляхи постачання джипів Toyota сирійським ісламістам

Середа, 7 жовтня 2015, 06:43

Департамент по боротьбі з фінансуванням тероризму Мінфіну США попросив автовиробника Toyota пояснити, яким шляхом тисячі нових позашляховиків і пікапів Toyota потрапляють до терористів "Ісламської держави".

Про це повідомляє телеканал ABC.

"Ми поінформували казначейство про ланцюжках поставок Toyota на Близькому Сході і процедур, які проводяться для забезпечення цілісності ланцюжків постачань", - розповів Ед Люіс, директор з комунікацій відділення концерну у Вашингтоні.

Він додав, що Toyota проводить "жорстку політику", яка не допускає продаж транспортних засобів при підозрі, що вони надійдуть у воєнізовані організації або потраплять до терористів. Проте він уточнив, що компанія не може відстежувати транспортні засоби, які були вкрадені або перепродані посередниками.

Колишній посол США в ООН Марк Уоллес розповів виданню, що популярні моделі Toyota Hilux і Land Cruiser стали вже фактично частиною бренду ІД.

"Я не думаю, що Toyota намагається навмисне отримати з цього вигоду", - сказав Уоллес.

"Вони повинні прояснити це ... як туди потрапляють ці вантажівки. Я думаю, що вони повинні з'ясувати і покласти цьому край, ввести реально ефективні процедури на місцях, щоб в майбутньому ми більше не бачили бойовиків ІД, що використовують машини Toyota ", - додав Уоллес.

Toyota повідомила, що продажі автомобілів в Сирії були припинені ще в 2012 році. Після цього відбулося різке збільшення продажів Toyota Hilux і Land Cruiser в Іраку: з 6 тис. Машин в 2011 році до 18 тис. В 2013 році. У 2014 році продажі в Іраку впали до 13 тис. Toyota Hilux і Land Cruiser.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування