ГПУ просить Раду схвалити затримання і арешт судді госпсуду

Середа, 7 жовтня 2015, 16:37

Генеральна прокуратура просить Верховну Раду схвалити затримання і арешт судді Господарського суду Київської області Павла Скутельника.

Про це на засіданні комітету ВР з питань правової політики і правосуддя повідомив його голова, депутат від фракції БПП Руслан Князевич, передають "Українські новини".

"23 вересня надійшло подання Генеральної прокуратури, підтримане та внесене головою Верховного Суду, про надання згоди на затримання та арешт судді Скутельника", - сказав він.

Голова Верховного Суду Ярослав Романюк повідомив на засіданні комітету, що Скутельника підозрюють у скоєнні передбаченого ч. 2 ст. 368 Кримінального кодексу злочину - одержання службовою особою з відповідальним становищем неправомірної вигоди в особливо великому розмірі за вчинення дії з використанням свого становища.

За його словами, Скутельник вимагав та отримав хабар у розмірі 15 тисяч доларів за задоволення клопотання голови комітету кредиторів у справі про банкрутство державного підприємства Міністерства оборони про усунення арбітражного керівника від його обов'язків.

У свою чергу, адвокат Скутельника заявив, що подання Генпрокуратури не відповідає регламенту (одночасно просить і затримати, і заарештувати), один зі свідків у справі сам є підсудним і діяв у змові з правоохоронцями, а знайдені при обшуку докази були сфальсифіковані слідчими.

За підсумками обговорення на засіданні комітет рекомендував Раді схвалити затримання та арешт Скутельника.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування