У Держдумі запропонували зняти відбитки пальців у всіх росіян

Четвер, 8 жовтня 2015, 12:07

У Держдумі РФ запропонували розширити коло осіб, які підлягають дактилоскопічній реєстрації (зняттю відбитків пальців), а в майбутньому перейти до загальної дактилоскопії.

Про це йдеться в проекті резолюції міжнародної науково-практичної конференції на тему "Удосконалення системи дактилоскопічної реєстрації", представленому комітетом з безпеки та протидії корупції, повідомляє "Інтерфакс".

"Рекомендувати Державній Думі Федеральних Зборів РФ і Громадській палаті РФ провести оцінку правових, організаційних та фінансових можливостей запровадження в осяжній перспективі загальної дактилоскопічної реєстрації", – йдеться в документі.

На першому етапі пропонується розширити нинішнє коло осіб, які підлягають такій обов'язковій реєстрації, включивши до їх числа водіїв – при отриманні прав; осіб, які отримують ліцензію на зброю, закордонний паспорт; а також тих, хто перебуває на обліку в психоневрологічних або наркологічних диспансерах.

Пропоновані заходи, вважають організатори конференції, спрямовані на забезпечення безпеки особистості, суспільства та держави.

Заступник голови профільного комітету Андрій Луговий, виступаючи з основною доповіддю на конференції, заявив про необхідність змінити думку населення про дактилоскопію.

"Вона повинна сприйматися як важлива і необхідна умова забезпечення безпеки особи, суспільства і держави, а не як засіб придушення особистої свободи", – упевнений Луговий.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...