Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ОБСЄ запускає три передові патрульні бази

Четвер, 8 жовтня 2015, 15:54

Для спостереження за виконанням мінських угод в частині відведення озброєння калібром менше 100 мм СММ ОБСЄ відкрила передові бази своїх патрулів - 2 в Луганській області та одну в Донецькій.

Про це повідомив на брифінгу в четвер у Києві заступник голови СММ ОБСЄ Александр Хуг, Інтерфакс-Україна.

"СММ ОБСЄ почала спостереження за відведенням озброєння (калібром менше 100 мм - ІФ). І щоб цей процес полегшити і посилити наш контроль, ми відкрили передові патрульні бази. У підконтрольному "ЛНР" Стаханові та підконтрольному Києву Новоайдарі. Також ми відкрили таку ж базу у Донецькій області - у Волновасі", - сказав він.

Хуг нагадав, що даний документ планується реалізувати в два етапи - спочатку в Луганській області, потім в Донецькій. Сам процес відведення озброєння буде у 3 етапи - спочатку танки, потім артилерія, потім міномети. На це відводиться 15 днів.

"І Збройні сили України і т.зв. "ЛНР" почали цей процес, обидві сторони передали СММ ОБСЄ базову інформацію. Ми спостерігали відведення танків на певні майданчики, керівники з двох сторін письмово повідомили нас про завершення відведення танків", - розповів він.

Хуг також зазначив, що спостерігачі продовжують підтверджувати дотримання режиму тиші, в тому числі і зафіксували порушення перемир'я в Троїцькому.

"Вчора в с.Троїцьке ми спостерігали частини протитанкових ракет, які були запущені і це призвело до поранення українських військових", - підкреслив він.

Хуг поінформував, що спостерігачі продовжують відвідувати місця відведення важкого озброєння і фіксують випадки відсутності такого озброєння.

"Деяких видів раніше відведеного озброєння на майданчиках немає. Це стосується як українських збройних сил, так і "ДНР". Також ми знаходили таку техніку поза цих майданчиків", - зазначив він.

Хуг зазначив, що 4 жовтня спостерігачі фіксували 2 артустановки з тягачами в підконтрольному "ДНР" Октябрському, також спостерігали САУ і танк, гаубиці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування