Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В ЄС прискорять депортацію "економічних мігрантів"

П'ятниця, 9 жовтня 2015, 00:39

Міністри внутрішніх справ країн ЄС 8 жовтня домовилися пришвидшити повернення нелегальних мігрантів, які не мають права на отримання політичного притулку.

Про це пише Deutsche Welle.

"Ми можемо прийняти та надати підтримку тим біженцям, які потребують захисту, тільки в тому разі, якщо ми не надаватимемо спершу підтримку тим, хто не потребує захисту, або якщо ми їх швидко повертатимемо назад", - заявив міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр.

У спільній заяві міністрів йдеться, що "підвищення відсотка депортації має зменшити потік нелегальних мігрантів". У 2013 році менше 40 відсотків мігрантів, яких мали депортувати з ЄС, були повернуті в країни походження. Єврокомісар з питань міграції та внутрішніх справ Дімітріс Аврамопулос заявив про організацію цього місяця 10 авіарейсів з повернення мігрантів на батьківщину, додавши, що це "добре… але недостатньо".

Міністри домовилися також, що більшу роль у нових заходах повинне відігравати Агентство з охорони зовнішніх кордонів ЄС Frontex. Задіяні в рамках операцій агентства співробітники мають допомагати окремим країнам вже при прибутті відрізняти "економічних мігрантів" від тих, кому справді потрібен захист. Для цього кількість співробітників у центрах прийому в Італії та Греції збільшать з 60 до 670 осіб.

Станом на 8 жовтня, за даними Міжнародної організації з міграції, понад 580 тисяч біженців дісталися берегів Південної Європи морем. Лише Німеччина очікує до кінця року прибуття близько 800 тисяч мігрантів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...