Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Саудівська Аравія підтримає зброєю сирійську опозицію

П'ятниця, 9 жовтня 2015, 07:25

Саудівська Аравія у відповідь на авіаудари Росії в Сирії планує збільшити поставки зброї трьом групам сирійської збройної опозиції, що домагається зміщення президента Башара Асада.

Про це повідомляє BBC.

За словами високопоставленого саудівського чиновника, що побажав залишитися анонімним, озброєні групи помірної опозиції отримають нову, найсучаснішу зброю, включаючи протитанкові установки.

Підтримку отримають опозиційні групи "Джейш аль-Фатх", "Вільна сирійська армія", і "Південний фронт", що вважаються помірними, розповів чиновник, підкресливши, що радикальні угруповання "Джабхат ан-Нусра" і "Ісламська держава" підтримки не отримають.

За словами джерела, цілком можливо, що помірна опозиція в Сирії отримає і ракети "земля-повітря". Враховуючи те, що Росія завдає авіаудари не тільки по об'єктах ІД, а й по вищеперелічених групах, можливий сценарій застосування саудівської зброї проти російської авіації.

Ще одне високопоставлене джерело в уряді однієї з арабських країн в регіоні Перської затоки сказав в інтерв'ю Бі-бі-сі, що російська інтервенція в Сирії може породити ситуацію, яку сам чиновник називає "новим джихадом".

Дії Росії можуть призвести до того, що в Сирію почне стягуватися ще більше джихадистів з тим, щоб "звільнити" її від присутності Росії, Ірану і ліванської "Хезболли".

За словами представника арабської країни, США зараз діють недостатньо рішуче, і гіршим сценарієм для них був би компроміс, який дозволив би залишитися при владі Башару Асаду, навіть на короткий час.

Сирійські суніти не змиряться з правлінням Асада, як і з будь-якою іншою розстановкою сил, яка в їхніх очах "дозволить Ірану домінувати в Сирії". За словами чиновника, виникнення екстремістських груп це лише наслідок головної проблеми Сирії, а саме, правління Башара Асада.

Як відомо, з 30 вересня Росія бомбардує територію Сирії на прохання режиму Башара Асада.

РФ заявляла, що буде бомбити позиції терористів ІДІЛ, але, за даними західної коаліції, лише незначна частина її ударів нанесена по ІДІЛ.

В основному Росія бомбардує підтримуваних заходом повстанців, які воюють з Асадом.

При цьому Росія попросила Великобританію про допомогу у встановленні контактів з "Вільною сирійською армією" (ВСА), що веде збройну боротьбу проти урядових військ Башара Асада, нібито, для координації зусиль у боротьбі з "Ісламською державою".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...