Для виборів на Донбасі потрібне лише виведення військ РФ - Порошенко

П'ятниця, 9 жовтня 2015, 09:00

Київ готовий провести вибори на Донбасі, але для цього потрібно, щоб звідти було виведено іноземні війська, сказав український президент Петро Порошенко.

"Єдине, що нам потрібно, – просто щоб іноземні війська були прибрані з цієї території", - заявив він в інтерв'ю програмі "BBC Newsnight".

За словами Порошенка, український парламент готовий врахувати специфіку виборів на Донбасі.

"У нас є півтора мільйона внутрішньо переміщених осіб, яким довелося покинути територію через російську агресію, і ми в демократичному суспільстві повинні дати їм можливість проголосувати", - цитує Порошенка "Бі-Бі-Сі".

Він зазначив, що скасування сепаратистських виборів "відкриває шлях до повернення України на Донбас за допомогою виборів за українським законодавством, на основі стандартів ОБСЄ і, звісно ж, без окупаційних військ".

Як відомо, проведення місцевих виборів у підконтрольних проросійським бойовикам районах східної України – одна з умов домовленостей щодо врегулюванню конфлікту.

Київ вимагав, аби лідери сепаратистів скасували так звані "місцеві вибори" на тимчасово непідконтрольній Україні частині Донбасу, щоб провести вибори в мирний час за українськими законами. Але лідери бойовиків заявили лише про готовність перенести т.зв. "вибори" з осені на наступний рік.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування