Бойовики використовують перемир'я для передислокації, ротації та інфільтрації - ІС

П'ятниця, 9 жовтня 2015, 10:28

У зоні проведення АТО дотримуються режиму тиші, але на декількох ділянках були спроби інфільтрації диверсійно-розвідувальних груп бойовиків груп на контрольовану Україною територію.

Про це пише координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук вранці 9 жовтня у Facebook.

"Режим перемир'я російсько-терористичні війська як і раніше використовують для передислокації й доукомплектування підрозділів, будівництва інженерно-фортифікаційних споруд і накопичення матеріально-технічних коштів", - зазначає він.

"У підрозділах і структурах управління так званого "1-го армійського корпус" "ДНР" триває ротація інструкторів і радників із числа кадрових військовослужбовців ЗС РФ. Дані військовослужбовці ЗС РФ відбувають і прибувають групами по 10-15 людей", - повідомляє Тимчук.

Активні переміщення терористів фіксуються в Петровському районі Донецька й східніше його, а також у смузі Тельманове – Новоазовськ.

На останньому напрямку за добу фіксується переміщення близько 28-30 транспортних одиниць, в основному ББМ (основна частина – МТ-ЛБ) і армійських вантажівок.

Два основні підрозділи бойовиків батальйонної ланки, що займають позиції в смузі від Новомихайлівки до Красногорівки, доукомплектовуються особовим складом із розформованих і розпущених бандформувань. Загальна кількість поповнення - до 700 бойовиків.

У смузі від Ясинуватої до північно-західних околиць Горлівки, за даними ІС, бойовики ведуть інтенсивні інженерні роботи в другому ешелоні оборони, у яких задіяно близько 20 одиниць спеціальної техніки. Обладнуються опорні пункти, райони оборони, проводяться розгороджувальні роботи й прокладаються колонні шляхи.

У районі Сніжне - Амвросіївка - Старобешеве, а також у Краснодоні й Алчевську бойовики створюють паливні склади "НЗ". Убік останніх двох населених пунктів щодоби проходить близько 10 паливозаправників.

Між Новоазовськом, Саханкою і Чермаликом фіксується 4 групи бронетехніки бойовиків, в основному ББМ ( у складі двох бронегрупп – також по 2 танки).

У смузі південніше Миколаївки й до Саханки зосереджено 36 одиниць ББМ (БМП-1,2, МТ-ЛБ, близько 5-6 БТР-80А\12А), а також мінометні підрозділи (по 5-6 мінометів)

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування