ОБСЄ та СЦКК повинні розслідувати обстріл у Троїцькому - рішення

П'ятниця, 9 жовтня 2015, 17:36

СММ ОБСЄ та спільний центр з контролю і координації вогню повинні закінчити розслідування обстрілу в районі Троїцького.

Про це домовилися учасники Тристоронньої контактної групи під час відеоконференції, повідомила прес-секретар українського представника в групі Леоніда Кучми - Дар'я Оліфер.

"За результатами цієї скайп-зустрічі Тристороння контактна група прийняла наступні рішення: Звернутися до СММ ОБСЄ та Спільного центру з контролю і координації сторін із закликом завершити найближчим часом розслідування інциденту, пов'язаного з обстрілом Троїцького в Луганській області, який мав місце 7 жовтня 2015 ", - повідомила вона.

Оліфер також повідомила, що представники окремих районів Луганської області відмовили СММ ОБСЄ в допуску до місця, звідки передбачався обстріл.

Поетом, за словами Оліфер "Тристороння контактна група вимагає від представників ОРЛО негайного забезпечення доступу до місця, звідки був здійснений обстріл - для остаточного розслідування цього інциденту та забезпечення надалі безперешкодного доступу СММ ОБСЄ на всю територію України, включаючи українсько-російський кордон, згідно з рішенням лідерів країн Нормандське четвірки".

"У зв'язку з тим, що обстріл 7 жовтня був поодиноким випадком, який не носить системного й інтенсивного характеру, Тристороння контактна група рекомендувала продовжити виконання угоди про відведення з лінії зіткнення гармат калібром менше 100 мм", - повідомила Оліфер.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування