Почато розшифровку бортових самописців з російського літака

Неділя, 1 листопада 2015, 05:01

Міністр цивільної авіації Єгипту Хусам Камаль повідомив про виявлення двох чорних ящиків лайнера A321 авіакомпанії "Когалимавіа", який 31 жовтня зазнав аварії в Єгипті.

Про це пишуть "Известия".

Почато розшифровку чорних скриньок. Росавіація і МАК будуть брати участь у розслідуванні причин катастрофи російського лайнера.

Одна з версій катастрофи - технічна несправність літака. Пілот літака авіакомпанії "Когалимавіа" перед катастрофою запросив екстрену посадку в аеропорту міста Ель-Аріш на півночі Синаю через виниклу технічну неполадку, повідомляють авіаційні власті Єгипту.

За словами представника єгипетського комітету з розслідування авіаційних інцидентів Аймана аль-Мугадема, пілот попередив наземних диспетчерів, що на літаку виникла "технічна проблема" і йому потрібно приземлитися якомога швидше.

Згідно радарним спостереженнями, літак знижувався зі швидкістю два кілометри в хвилину перед тим, як він впав на землю.

Як відомо, лайнер А321, що летів з єгипетського Шарм-Ель-Шейха до Санкт-Петербургу, зазнав краху в ніч на 31 жовтня. На борту перебували 224 людини: 217 пасажирів (з них 24  - діти)  і 7 членів екіпажу. За даними єгипетської влади і російських дипломатів, усі вони загинули.

За даними МЗС України, на борту літака також перебували 4 громадянина України.

Територія, на якій розбився лайнер, є зоною проведення антитерористичної операції служби безпеки Єгипту проти бойовиків, які іменують себе "Синайською провінцією ісламської держави".  Єгипетська бойова група, пов'язана з "Ісламським державою", взяла на себе відповідальність за аварію російського пасажирського літака в Єгипті.  У Мінтрансі РФ заявляють, що літак над Єгиптом впав сам.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування