Порошенко певен, що закон про вибори на Донбасі підготують "досить швидко"

Неділя, 1 листопада 2015, 22:16

Україна представила концепцію виборчого процесу на окупованій частині Донецької та Луганської областей представникам Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на сході України.

Про це президент Петро Порошенко заявив в інтерв'ю українським телеканалам, яке вийшло в ефір увечері 1 листопада.

"Україна ... презентувала концепцію свого бачення цього закону, та направила його одночасно нашим партнерам по коаліції в ЄС, США і в парламент, щоб і парламентські сили мали можливість обговорити концепцію виборчого закону і приступити до підготовки його тексту", - заявив презіденрт .

"Думаю, він буде підготовлений досить швидко", - додав Порошенко.

При цьому він підкреслив, що санкції щодо РФ "мають бути продовжені, якщо Мінські угоди не будуть реалізовуватися".

За словами президента, для організації виборів в окупованих районах Донбасу необхідно створення відповідних передумов.

"Бойовики не повинні і не будуть ставити нам жодні умови. Ми - суверенна незалежна держава і маємо забезпечити відповідні узгоджені кроки згідно Мінським угодам, які відновлюють суверенітет України над окупованими територіями. Вибори - це лише одна з надзвичайно важливих складових цього процесу" - додав Порошенко.

Також він зазначив, що умови для виборчого процесу чітко виписано у Мінських угодах.

"Це і відновлення діяльності політичних партій, діяльності ЗМІ, діяльності Мін'юсту, який створює відповідні виборчі комісії, а також виведення збройних формувань (з окупованої території), ... Низка речей, які чітко виписані", - додав Порошенко: "звільнення майже 3000 заручників, які перебували у полоні у російських окупаційних військ, стабільне перемир'я і припинення вогню, відведення важкої техніки і артилерії".

Інтерфакс-Ураїна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування