"Самопоміч" оскаржить у суді протокол про обрання Вілкула - Лаврик

Вівторок, 17 листопада 2015, 20:56

"Самопоміч" оскаржить кінцевий протокол Криворізької комісії про визнання Юрія Вілкула переможцем, якщо комісія не скасує його у вівторок ввечері. У Кривій Ріг виїжджають депутати політичної сили.

Про це в коментарі "Українській правді" повідомив заступник голови фракції "Самопоміч" Олег Лаврик, який курує вибори.

"Станом на 6 годину вечора ми були переконані, що в комісії першим питанням проголосують скасування рішення про обрання Юрія Вілкула міським головою. І друге рішення – це буде перерахунок голосів на дільницях, де були сфабриковані результати", - сказав він і додав, що цього не сталося.

"Зараз після 21-ої години має поновитися робота комісії після перерви. Якщо ми побачимо, що міська комісія не буде скасовувати свою постанову і не підтримає перерахунок голосів по Інгульському району (єдиний з 7 районів, де перемагає Вілкул - УП), то ми вже маємо готовими всі подання до суду", - зазначив Лаврик.

"Наша юридична група опрацювала всі скарги, щоб їх перетворити в позовні заяви. Ці документи є готові, ми одразу подаємо до суду", - запевнив нардеп.

Він додав, що в Кривому Розі працює "величезна група юристів", "паралельно підключений юридичний блок центрального офісу".

Відповідаючи на запитання, чи приїдуть у Кривий Ріг ще депутати від "Самопомочі", Лаврик відповів:

"Зараз там від Самопомочі є Семен Семенченко і Ярослав Маркевич. Завтра туди виїжджають ще три народних депутата від нашої політсили. І ще ми плануємо провести засідання парламентської фракції "Самопоміч" завтра там, щоб на місці оперативно приймати всі рішення. А спочатку завтра в Києві визначимось про формат виїзду нашої фракції в Кривий Ріг", - сказав він.

Лаврик також обурився, що члени міської комісії станом на зараз попри заяви демократичних політичних сил, які вони представляють, про підтримку "Самопомочі", "голосують в унісон з "Опозиційним блоком".

"І "Народний Фронт", і "Батьківщина" подали подання про заміну їхніх членів, але діючі члени в міській комісії – це представники цих політичних сил. Вони що не контролюють своїх представників? Тоді хай публічно скажуть, що їхні представники продалися і їх не контролюють", - обурився він.

Як відомо, міський виборчком поспішно вранці в понеділок оголосив переможцем чинного мера Юрія Вілкула.

При цьому його опонент - представник "Самопомочі" Юрій Милобог заявляє про фальсифікації на певних дільницях одного з районів. У 6 з 7 районів лідирує Милобог і лише в одному - Вілкул. При цьому розрив становить 752 голоси.

В "Самопомочі" заявляють, що під час виборів на кількох дільницях були вкидання і каруселі. Всі скарги політичної сили міська комісія вирішила розглядати у вівторок о 18-й годині.

Попри це, на сайті ЦВК вже з'явилася інформація про перемогу на виборах у Кривому Розі  чинного мера міста, кандидата "Опозиційного блоку" Юрія Вілкула.

Згідно з інформацією, за Вілкула проголосувало 49,25% виборців, за кандидата в мери від партії "Самопоміч" Юрія Милобога - 48,83% виборців.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування