Лавров обіцяє, що Росія "русский мир" не кине

Понеділок, 2 листопада 2015, 09:40

Надання підтримки "русскому миру" є пріоритетом зовнішньої політики Росії.

Про це у своїй статті для "Російської газети" написав глава МЗС РФ Сергій Лавров.

"Надання всілякої підтримки "Русскому миру" - безумовний зовнішньополітичний пріоритет Росії, що зафіксовано у Концепції зовнішньої політики", - написав Лавров.

За його словами, Росія буде і надалі "енергійно відстоювати права співвітчизників, використовуючи для цього весь арсенал наявних коштів, передбачених міжнародним правом".

Лавров також заявив, що програма з повернення росіян з-за кордону досить успішна, а особливо вона активізувалася через події на Донбасі.

"Всього в її рамках до Росії переїхали понад 367 тисяч осіб. Сильний вплив на цей процес впливає на розвиток ситуації в Україні: тільки через розв'язану Києвом війну на Донбасі в нашу країну прибули 1,2 мільйона українців", - написав Лавров.

Він повідомив, що "в цілому частка українських громадян складає більше половини від загальної кількості співвітчизників, що приїхали в Росію".

Поряд з іншими "досягненнями" російської діаспори Лавров особливо відзначив "інформаційну складову".

"В даний час число зарубіжних російськомовних ЗМІ налічує більше трьох тисяч. Надаємо великого значення взаємодії з молодіжним крилом діаспори. Істотно розширена практика проведення в Росії і за кордоном конференцій і зльотів молоді", - написав Лавров.

Як відомо, саме спільністю історії і потребою "захистити російських людей" РФ аргументувала незаконну анексію Криму і свою підтримку бойовиків Донбасу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування