Тимошенко: МВС попередила Новінського, а не вручила йому повістку

Понеділок, 2 листопада 2015, 12:07

Спроба МВС заявити про вручення повістки на допит депутату "Опоблоку" Вадиму Новінському на засідання погоджувальної ради була попередженням для нардепа, щоб він залишив країну.

Таку думку висловила керівник фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко журналістам у понеділок у Києві.

"Це було несподіванкою. Майже всі зрозуміли, що МВС, таким чином, попереджає тих, хто повинен залишити країну. Це ще один фейк у боротьбі з корупцією", - заявила Тимошенко.

У той же час керівник "Опозиційного блоку" в парламенті Юрій Бойко впевнений, що Новінський не залишить країну у зв'язку з наміром слідчих МВС вручити йому повістку.

"Він абсолютно впевнено себе почуває. Йому немає чому і немає від чого тікати з країни. І я впевнений, що на питання, які дійсно можуть існувати у Генпрокуратури чи міліції, ми всі можемо відповісти в цивілізованому і нормальному вигляді, як це потрібно за законом, а не влаштовувати тут піар-кампанії, які ми бачили", - сказав Бойко.

За його словами, Новінському немає від чого ховатися, оскільки він не зробив нічого протизаконного, і йому не були пред'явлені жодні звинувачення.

Бойко також поінформував, що слідчий МВС прийшов на засідання погоджувальної ради зі списком депутатів, яким планував вручити повістки.

"Спікер парламенту припинив засідання у зв'язку з тим, що до нього прийшли представники прокуратури і міліції, і почали зачитувати прізвища депутатів. Прізвище прозвучала одна, але був список", - сказав Бойко.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування