Порошенко очікує від депутатів ухвалення законів, які вимагає ЄС

Понеділок, 2 листопада 2015, 20:45

Президент Петро Порошенко закликав народних депутатів розглянути та підтримати законопроекти, які Україна зобов’язана прийняти щодо отримання безвізового режиму з ЄС.

Про це він заявив під час зустрічі з керівниками політичних фракцій, які входять до складу коаліції у Верховній Раді.

Глава держави нагадав, що з 13 обов’язкових законопроектів Верховна Рада прийняла 4 і зауважив, що 9 листопада оціночна місія Євросоюзу має зробити свій звіт щодо виконання Україною своїх зобов’язань в рамках Плану дій щодо лібералізації візового режиму з ЄС.

Президент також поінформував голів фракцій про заплановану на вівторок телефонну розмову з президентом Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером щодо законопроектів по безвізовому режиму, антикорупційній прокуратурі та графіків виконання Україною своїх зобов’язань в цих питаннях.

Президент також закликав народних депутатів підтримати його законодавчу ініціативу щодо незастосування застави для злочинів, які пов’язані з корупційними діями, "щоб суди не мали можливості відпускати під заставу корупціонерів, хабарників і злочинців".

Президент також звернув увагу на резонансні кримінальні розслідування і повідомив, що вимагатиме, аби усі вони відбувалися максимально прозоро.

У зустрічі також взяли участь голова Верховної Ради Володимир Гройсман та прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування