Підготовка доповіді по чорних скриньках А321 займе до місяця

Вівторок, 3 листопада 2015, 06:43

Підготовка доповіді про катастрофу російського лайнера в Єгипті займе від одного до чотирьох тижнів і буде залежати від стану чорних скриньок.

Про це заявив офіційний представник єгипетського уряду Хусам аль-Кавіш в ефірі місцевого телеканалу CBC, передають "РИА Новости".

"Розшифровка даних чорних скриньок залежить від технічного стану, в якому вони були виявлені", - сказав єгипетський представник.

Він пояснив, що в одній з чорних скриньок міститься інформація про стан систем лайнера, в іншій - переговори пілотів і того, що відбуваєлося в салоні літака.

"Міністр цивільної авіації запевнив, що чорні ящики були виявлені в хорошому стані, тому доповідь має бути підготовлена в короткий період - від одного до чотирьох тижнів", - додав він.

Аль-Кавіш також повідомив, що до складу комісії з розслідування причин катастрофи російського літака увійдуть фахівці з Єгипту, Росії, Франції, Німеччини, Ірландії, а також представник компанії, що експлуатувала лайнер.

При цьому він піддав критиці рішення ряду авіакомпаній припинити польоти над Сінаєм, назвавши їх необгрунтованими і передчасними.

"Ці рішення прийняті до отримання результатів розслідування високопрофесійної міжнародної комісії", - сказав представник уряду АРЄ. Він не виключив, що такі дії можуть мати негативні наслідки для туристичного сектора Єгипту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування