ЦВК просить депутатів призначити вибори у Маріуполі і Красноармійську

Вівторок, 3 листопада 2015, 09:35

Центральна виборча комісія просить Верховну Раду  призначити вибори у Красноармійську та Маріуполі на 15 листопада.

Про відповідне звернення до парламенту повідомляє прес-служба ЦВК.

Так, Комісія звернулася до Верховної Ради щодо невідкладного законодавчого вирішення питання поновлення порушених виборчих прав громадян України і призначити голосування для обрання Красноармійської, Маріупольської міських рад та Красноармійського, Маріупольського міських голів на неділю, 15 листопада 2015 року.

У ЦВК нагадали, що законодавством про місцеві вибори не встановлений механізм поновлення порушених виборчих прав громадян України у разі, якщо голосування в день виборів не відбулося.

"Порушені виборчі права виборців – членів територіальних громад міст Красноармійськ та Маріуполь Донецької області за існуючого нормативного регулювання не можуть бути відновлені жодною виборчою комісією та жодним органом судової гілки влади", - наголосили в ЦВК.

"Натомість без проведення голосування з чергових виборів депутатів Красноармійської, Маріупольської міських рад та Красноармійського, Маріупольського міських голів усі чотири відповідні виборчі процеси не можуть завершитися у передбачений виборчим законом спосіб. Усі вказані питання можуть бути вирішені лише Верховною Радою шляхом прийняття відповідного закону", - зазначили в ЦВК.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News